Als je een persoonlijke trainer zoekt die voor jou gepersonaliseerde schema’s maakt, die jouw trainingsarbeid, conditie en prestaties opvolgt en steeds bereikbaar is om jouw trainingen bij te sturen, dan ben je bij CvTA aan het juiste adres!
In een grondig gesprek bespreken we jouw trainingsbasis, de persoonlijke trainingsmogelijkheden (afhankelijk van werk, gezien, studies en dergelijke) en jouw doelstellingen.
Op basis daarvan maken we voor jou een individueel schema, passend bij jouw mogelijkheden, en opbouwend naar jouw doelstellingen.
De trainingsschema's worden via mail doorgestuurd, en opgevolgd via online programma's zoals garmin connect, trainingpeaks, polar, strava en derlijke meer.
Via mail of telefoon, maar ook via Messenger en WhatsApp, kan je steeds jouw persoonlijke trainer bereiken.
Uiteraard is er steeds mogelijkheid om het schema bij te sturen indien er tijdens het lopende schema onvoorziene omstandigheden zijn. Alle schema's worden opgemaakt met een looptijd van 2 tot 3 weken. Per dag wordt de training volledig uitgeschreven.
Alle trainingen zijn opgesteld in functie van een vooraf besproken jaarplan en de vooraf geplande wedstrijden. De intensiteit van elke training wordt vastgelegd via veldtesten en gestuurd door de hartslagmeter. Maar ook het persoonlijke gevoel van de renner bepaalt mee de training.
Opvolging van de training gebeurt dus via de programma’s van polar, garmin, trainingpeaks of andere.
Het is natuurlijk absoluut noodzakelijk dat jouw gegevens tijdens de trainingen geregistreerd worden, toch zeker als je ambitie hebt om op heel hoog niveau te gaan sporten.
Voor een recreant kan het ook zonder die “nieuwe” technologische snufjes.
Ook de  mentale toestand op de voet gevolgd.
Ingrijpen in het lopende schema is dan altijd mogelijk.
Praktisch:
Een wielrenner, skeeler en triatleet starten normaal gezien de voorbereiding op 1 november. In onderlinge afspraak kan een andere startdatum bepaald worden. Marathonlopers starten afhankelijk van de datum van de marathon. En er kan uiteraard ook in de loop van het seizoen “ingestapt” worden.
De eerste maanden zijn voorbereidingsmaanden, waarin de conditie wordt opgebouwd. Op dit moment wordt aan de basis gewerkt, al dan niet in combinatie met krachttraining in de fitness, of op rollen, of via klimtraining.
Tijdens die eerste maanden zijn er ook groepstrainingen. Dit zijn looptrainingen in november en december, en klimtrainingen op de fiets in januari en de eerste weekends van februari.
Daarna start voor velen het seizoen. Vanaf dat moment zijn er geen groepstrainingen meer, en werkt iedereen gewoon verder volgens haar/zijn individueel schema.
De groepstrainingen zijn een aanrader, maar niet verplicht.
In de loop van het jaar worden lactaattesten afgenomen, dit om de conditie te evalueren, en om de hartslagzones/wattagezones voor training bij te sturen. Testmomenten zijn november, januari en mei. Bijkomende testen kunnen uiteraard altijd in onderling overleg.

voorbeeld van een schema voor een wielrenner, junior, tijdens de winteropbouw. Jullie zullen merken dat deze renner ook loopt in de voorbereidingsfase. Dit is vooral om tijd te sparen, maar ook als duurtraining en als krachttraining. Indien je een renner bent, en toch niet wil/kan/mag lopen, dan moet dit uiteraard niet.

You may also like

Back to Top