Je kiest voor CvTA omwille van:
1: kennis:

Om lactaattesten te interpreteren en om te zetten in trainingsadvies en een trainingsschema, is een grondige kennis van het menselijk lichaam,  de inspanningsfysiologie, en de trainingsleer noodzakelijk. Al deze noodzakelijke kennis vereist een degelijke opleiding op universitair niveau.
Wij volgden onze opleiding aan de Rijksuniversiteit in Gent, en later deden we extra kennis op als medewerker aan het Labo voor Inspanningsfysiologie van de RUG, en later als medewerker in Mensana, sportmedisch centrum in Sijsele-Damme


2: ervaring:

Naast de nodige theoretische basis, is ervaring vereist om die kennis effectief in de praktijk om te zetten. Interpretatie van een lacttaatest, de opbouw van een trainingsschema, de persoonlijke aanpak van elke sporter, het vraagt allemaal de nodige ervaring. Als trainer groei je mee met jouw atleten naar een hoger niveau.
We hebben intussen meer dan 30 jaar ervaring als trainer, en meer dan 20 jaar ervaring met het afnemen van lactaattesten in de reële trainingsomstandigheden.


3: bewezen resultaten:

We hebben in de voorbije jaren steeds gewerkt met mensen die zich uit eigen beweging kwamen aanbieden, niet als begeleider van bvb een nationaal team, waar de sporters al hoog niveau halen voor je er mee aan de slag gaat.
Wij werken nagenoeg steeds met sporters die nog een stap vooruit moeten zetten, en, zeker bij wielrenners, met jongeren die we dan begeleiden tot in de hogere reeksen, en, als het talent aanwezig is, tot bij de profs.
De voorbije jaren konden we op die manier volgende jongeren laten doorstromen naar de profs:
Wesley Van Speybroeck, Kurt Hovelijnck, Wouter Weylandt, Tom Criel, Bart Vanheule, Bert De Backer, Guillaume Van Keirsbulck, Steve Bekaert, Jef Van Meirhaeghe, Brecht Dhaene.
Allemaal startten ze bij ons als nieuweling, en stap voor stap konden ze groeien tot ze uiteindelijk naar de profs konden overstappen. Daarna ben je als persoonlijke begeleider meestal "jouw" renner kwijt, alle grote teams hebben nu hun eigen begeleiders, die de training sturen en opvolgen.
Naast het wielrennen hebben we ook toppers in andere sporten begeleid:
Koen Maris werd door ons begeleid toen hij het WK duathlon in Zofingen won in 2006 in een nieuw wedstrijdrecord. Jochen Neyrinck won de powerman in Geel.
Kwinten Tas en Siemen Tas werden Europees kampioen skeeleren, en  Sandrine Tas (zie foto) was al wereldkampioene skeeleren op de marathon en de 1000m. Wij helpen hen op het conditionele vlak, de technische en tactische kant van het skeeleren laten we uiteraard aan anderen over.
Ook in de triathlon kunnen we resultaten voorleggen. Frederik De Vreese was de eerste topper die we lang geleden mochten begeleiden. Momenteel werken we met een aantal triatleten die in hun eigen leeftijdscategorie tot de top behoren. Regelmatig hebben we dan ook triatleten die zich kwalificeren voor de IM in Hawaï.

4: eerlijke prijzen:
Trainingsbegeleiding en lactaattesten afnemen is de laatste jaren echt wel een "hype". 20 jaar geleden waren wij de pioniers op dat vlak. Momenteel kan je overal terecht, en is het als leek heel moeilijk om de kwaliteit van al die mogelijkheden in te schatten.
De erkende centra halen zeker een hoog niveau, maar zijn duur, en meestal heeft men daar niet de tijd om jou de nodige uitleg te geven. Een test afnemen is arbeidsintensief, net als een persoonlijk gesprek, en voor grote centra is het principe inderdaad "time is money".
Individuele initiatieven zijn moeilijker in te schatten. Als sporter, die een test wil laten afnemen, of die trainingsadvies wil, moet je afgaan op wat je op het internet ziet, of, luisteren naar de aanbevelingen van anderen. Wij krijgen heel veel mensen over de vloer die door eerdere klanten zijn doorgestuurd, mondelinge reclame is altijd de beste reclame.
We houden onze prijzen ook bewust "betaalbaar". Uiteraard moeten we een redelijke prijs vragen voor het werk dat geleverd wordt, maar die prijs is nooit buiten proportie, precies omdat we heel dikwijls werken met jonge renners en atleten.


5: persoonlijk contact en bereikbaarheid:

Het persoonlijk contact tussen trainer en atleet is uiteraard heel belangrijk. Vandaar ook het belang van de groepstrainingen, om elkaar echt beter te leren kennen.
En verder zijn er natuurlijk alle moderne communicatiemiddelen: trainingsopvolging via garmin connect, polar, strava, het kan allemaal. Als atleet/renner staat jouw training online beschikbaar voor jouw trainer zodra die afgelopen is. Op die manier kan de training geanalyseerd en geïnterpreteerd worden, en kan het trainingsschema bijgestuurd worden indien nodig.
We staan zo goed als 7 dagen op 7, 24u op 24 beschikbaar voor onze sporters. Mail, telefoon, messenger, whatsapp... het kan allemaal.
Testen worden al direct na afloop uitvoerig besproken, en heel snel, altijd binnen de 24u, verwerkt. Je hoeft nooit te wachten op jouw resultaten, en meestal zijn die al beschikbaar voor je thuis komt na de test.

You may also like

Back to Top